Usein taloa rakennettaessa nousee tontilta runsaastikin erikokoisia kiviä, joita kannattaa kerätä ja käyttää pihan istutuksiin koristeeksi tai tukimuurin rakentamiseen. Siisti pihamuuri syntyy lajitelluista yli 20 sentin läpimittaisista kivistä, jotka ovat suurin piirtein saman mallisia ja värisiä.

Perustaminen aloitetaan poistamalla pohja-alueelta pintamaata noin 40 sentin verran. Routivilla alueilla kuopan pohjalle kannattaa laittaa esimerkiksi styrox-levy, jonka päälle levitetään karkeaa soraa. Suurimmat kivet käytetään kulma- ja peruskiviksi. Muuri rakennetaan asentaen kivet limittäin toistensa päälle. Tarvittaessa asennetaan pienempiä kiviä tilkkeiksi. Muurin pitolujuutta lisäämään on hyvä asentaa välillä muurin levyisiä sidekiviä.

Rakennelman leveys määräytyy korkeuden mukaan, joka on noin kolmannes muurin korkeudesta. Jos kivimuurin saumaukseen halutaan käyttää laastia, kannattaa muuri rakentaa betonista valetun alustan päälle halkeilun välttämiseksi.

Kivimuurien teosta meillä on vahvaa osaamista. Teemme kaikenkokoisia uusia muureja mm. louhekivestä ja betonista sekä kunnostamme vanhoja kivimuureja. Teemme louhekivestä rakennusten perustuksia sekä kivijalan korjauksia ja uudelleen saumauksia.

Kivimuurin rakentamiseen kuuluu pohjatöiden teko, tarvittaessa vanhan muurin purku, itse kivimuurin latominen ja lopuksi muurin ympärysten siistiminen ja maan muotoilu. Tarvittavat kivet, sorat ja muut materiaalit hankimme sopimuksen mukaan.